Prvenstvo Republike Srpske u kik-boksu

kik_boks_2

U subotu, 8. maja održano je Prvenstvo Republike Srpske u kik-boksu na kome je učestvovalo 14 klubova iz Republike Srpske, odnosno 65 takmičara.

Do 16h održani su kvalifikacioni mečevi, a od 19:30 finalne borbe kojih je ukupno bilo 12. Finalne mečeve koji su održani u večernjim satima pratila je publika u prepunoj sportskoj dvorani, uz burno navijanje.

Kik-bokseri iz Gacka nisu iznevjerili svoju publiku, osvojili su 7 prvih mjesta i 4 druga.

Organizator je bio domaćin kik-boks kluba Tigar, pokrovitelj Opština Gacko, sponzor R i TE Gacko.

Generalni sekretar Kik-boks saveza Republike Srpske Boro Krstić je istakao da je zadovoljan organizacijom Prvenstva, ali i činjenicom da je kik-boks trenutno u ekspanziji u RS.

Da je ovaj sport sve popularniji potvrdio je i trener kik-boks kluba Tigar Veselin Djuričić istakavši da je brojna publika u subotu veče pokazala da cijeni rezultate i trud kik-boksera iz Gacka.

U subotu veče za Gacko je nastupila i jedna djevojka; Sara Koprivica kojoj je to bilo prvo takmičenje i osvojila je srebrenu medalju.

Publici se predstavio i Blaško Slijepčević koji je u svojoj kategoriji bio najbolji i osvojio zlato. Svakako najtrofejniji kik-bokseri kluba Tigar: Bojan Vuković i Srđan Govedarica nisu iznevjerili svoje navijače koji su ih burno pozdravili. Srđan Govedarica je u poslednjem meču u superteškoj kategoriji briljirao savladavši kik-boksera iz bijeljinskog kluba Panteri i tako došao do pete titule prvaka RS.

Zbog povrede ali i obaveza na fakultetu, Bojan Vuković u ring nije ušao godinu dana, ipak pred svojom publikom bio je nadmoćan nad takmičarem iz Pala koga je u finalu savladao već u prvoj rundi.

Treba napomenuti da je u subotu u sportskoj dvorani u Gacku vladala prava sportska pozitivna atmosfera. Već u subotu 15. maja kik-boksere očekuje Prvenstvo BiH u Posušju.

Za sada se zna da će za klub Tigar nastupiti mladi Milan Babić, koji se takođe u Gacku izborio za prvo mjesto, zatim Blaško Slijepčević i Bojan Vuković.

Upis u kik-boks klub Tigar je u toku.
Svi zainteresovani mogu doći svaki dan u vrijeme održavanja treninga.

 

 

 

Подијелите вијест