Прваци, срећно!

Након љетњег распуста, школска звона јутрос су се огласила за 709 основаца и 349 средњошколаца са подручја наше општине.

Први септембар озваничио је почетак школе и за најмлађе наше суграђане, њих 67, који су сјели у клупе првог разреда. Њима су данас подијељени уџбеници, али и поклони које је обезбиједила Општина Гацко и Синдикат предузећа “Рудник и Термоелектрана”.

Полазак у школу ђацима првацима, али и свим ученицима, данас је честитао начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић.

“Драги ученици, пред вама је задатак да учите, постижите резултате и стасавате у образоване и васпитане људе од којих зависи будућност наше општине. Наши ђаци су увијек били наши најбољи промотери, а Општина Гацко је ту да вам пружи пуну подршку. Ускоро ћете имати топлије учионице, јер се приводи крају пројекат енергетске ефикасности. Свим ученицима и наставном кадру честитам почетак нове школске године, са надом да ће бити боља од претходне која је била пуна изазова”, поручио је Милинковић.

Срећан нови почетак ученицима првих разреда, пожелио је и директор Основне школе “Свети Сава” Гацко.

“Нека вас почетнички полет, срећа и задовољство прате током читавог школовања. С осмијехом на лицу, крените новим путем стицања знања, посебно његујући ведрину и слободу духа, сачувајте га увијек на лицу. Наставницима желим додатну снагу и истрајност, јер су испред нас бројне новине”, наводи се у честитки директора школе, Николе Милинковића.

Школарци, срећно!