Прва Гатачка котлићијада окупила велики број посјетилаца

У склопу манифестације „Дани народног стваралаштва и гастрономије“, а у организацији Туристичке организације општине Гацко, у суботу, 17. јуна, на излетишту Кошута, одржана је прва Гатачка котлићијада.

На котлићијади је учествовало 26 такмичарских екипа из Гацка и сусједних општина.

Према оцјени трочланог жирија, најбољи котлић припремила је екипа кафе бар “Стори“, друга је била екипа кафе бар „Ас“, док је треће мјесто освојила екипа „Ресторан Кошута“.

Директор Туристичке организације, Јелица Ковачевић, изразила је задовољство због великог броја учесника, као и очекивање да ће манифестација прерасти у традиционалну.

„Ми из Туристичке организације, као организатори, смо презадовољни. Добро дружење, добра атмосфера у прелијепом амбијенту и укусна храна, по чему је Гацко и познато. Задовољни смо одзивом посјетилаца и поносни јер су сви коментари позитивни“, истакала је Ковачевић.

Душко Костић из Невесиња, са својом екипом, учествовао је на такмичењу у припреми котлића. „Учествовао сам и раније на котлићијадама у окружењу и морам похвалити организаторе данашње манифестације. Конкуренција је јака, а циљ нам је да се добро забавимо, рекао је Костић.

Јована Зеленовић из екипе „Гоблини“ из Гацка, преузела је на себе улогу да буде главни кувар јер је једини женски члан екипе.

„Екипа је добра, расположење добро, музика добра и то је довољно да будемо задовољни. Сјајно је да у Гацку можемо угостити екипе из других градова, да се дружимо са новим људима и размијенимо искуства. Нека ово буду отворена врата за неке манифестације које се у Гацку нису раније дешавале”, поручила је Зеленовић.

Подсјећамо, „Дани народног стваралаштва и гастрономије“ дио су манифестације „Културно – спортско љето Гацко 2021“ које траје два мјесеца, све до 19. августа.

Подијелите вијест