Прослављена Крсна слава општине Гацко

Уз присуство великог броја вјерника, данас је прослављена Света Тројица – Крсна слава општине Гацко и храма Свете Тројице. Након Свете Архијерејске литургје и ломљења славског колача, вјерни народ, гости свечаности и представници општине, свечаном литијом упутили су се порти стархог храма.

Осим представника општине Гацко, данашњој свечаности присуствовали су начелници и предсједници сусједних градова и општина, предсједник Клуба Гачана у Београду, Светозар Црногорац, као и игумани манастира Житомислића, Голије и Завале.

Са жељом да наредне генерације наставе славље великог дана за цркву али и општину Гацко, у много бољим економским приликама, присутне је поздравио начелник општине Гацко, Милан Радмиловић.

И ове године на дан Свете Тројице, младе таленте и успјешне ученике, Општина Гацко је наградила Општинским признањима и Плакетама. Замјеник начелника општине, Радоица Антуновић, уручио је Повељу „Свети Сава“ и Повељу „Вук Караџић“ са новчаним наградама, ђацима генерације Основне и Средње школе у Гацку, Стефану Ковачевићу и Маји Скоко.

За овогодишњег добитника „Повеље општине Гацко“ одлуком Скупштине проглашен је ЖОК „Гацко“, за постигнуте резултате у протеклих 20 година свог постојања, док је „Плакета Свете Тројице“  уручена Данки Илић, за изузетан успјех и постигнуте резултате на више музичких фестивала и такмичења у РС и Србији. Поменута признања  уручио је предсједник СО-е Гацко, Јован Ковачевић.

Свечаност је по традицији и ове године употпуњена културно-умјетничким дијелом програма, у којем су се представили домаћа културно-умјетничка друштва, гуслари, хор који поје при храму Свете Тројице, као и оркестар Бистрик на челу са Биљаном Крстић.

Организатори свечаности били су Општина Гацко, Црквена општина Гацко и Културно-спортски центар.

Подијелите вијест