Прослављен Петковдан у Наданићима

На празник Преподобне Мати Петке-Параскеве, у понедјељак 27. октобра парохијани села западно од Гацка, прослављање своје небеске заштитнице су почели Божанственом Литургијом. Готово све породице овога краја које Свету Петку празнују као Крсну Славу, своје крсне хљебове су принјеле Господу обнављајући тако древни, исправни моменат у прослављању крсног имена.

Овогодишња Литургијска прослава Свете Мати Параскеве у Наданићима допуњена је необичном радошћу, крштењем четворо малишана. Три дјечака: Андреј Милошевић, Матија Црногорац, Урош Милошевић и дјевојчица Даница Милошевић благословом парохијског свештеника од овога дана прослављаће своје имендане. Свети Апостол Андреј, Свети Пророк Данило, Свети Апостол Матија и Свети Стефан Дечански заштитници су које ће ова дјечица Божија од дана крштења прослављати. Родитељи су свесрдно прихватили свештеников приједлог и на овој Божанственој Служби, причестивши не Светим Тајнама и примивши Свето Писмо Новог Завјета са посветом узели благослов за поменуту прислугу.

На самом крају Свете Литургије служен је молебан за здравље свечара и помен за њихове покојнике. Божанственом Литургијом началствовао је парох Друге гатачке парохије јереј Данило Дангубић.