Proslavljen Dan opštine Gacko

mico_20_1

Povodom obilježavanja slave opštine, “Dan ustanka opštine Gacko”, juče je na Brljevu upriličena Sveta liturgija kao i prigodan kulturno-umjetnički program. Nakon okupljanja kod spomenika ustanicama na Brljevu i služenja parastosa za sve ustanike i pale borce za slobodu, uslijedio je i pozdravni govor načelnika opštine, Milana Radmilovića.

Ovom prilikom načelnik opštine uručio je opštinske nagrade i priznanja. Opštinske povelje uručene su Crkvenoj opstini Gacko i OŠ “Sveti Sava” Gacko.

Predsjednik SO Gacko uručio je plaketu najboljem poljoprivrednom gazdinstvu Glogovac i najboljem đaku SŠC “Pero Slijepčević” Gacko, Bošku Čabrilu. Zamjenik načelnika opštine, Radoica Antunović, je uručio pehar i novčanu nagradu MOK Gacko, kao i diplome i novčane nagrade najboljem treneru i najboljim sportistima opštine.

Svojom igrom i pjesmom, u kojoj su učestvovali i sami mještani,  prisutne su pozdravili: KUD Zelengora Gacko i KUD Sveti Sava iz Zvornika,  ženska pjevačka grupa KUD-a Zelengora, Izvorna grupa Gacko i “Tešan Podrugović”, Danka Ilić i Milica Vučurević, kao i mlada gošća iz Bileće Danijela Bjeletić. Zvukom tradicionalnog instrumenata, pozdrav prisutnima su uputili i guslari Nikola Bošković kao i Slavko Goranović iz Niksića, ali i pjesnici  Božo Đuranović (Nikšić) i Sreten Vidakоvić.

Подијелите вијест