Промоција ватерпола успјешна, језеро Десивоје (Врба) мјесто предодређено за шампионе

Ватерполо Српске имао је данас најбољу промоцију на језеру Десивоје (Врба), гдје су снаге одмјерили ватерполисти бањалучког Борца и требињског Леотара. Историјски меч, пред више од 500 посјетилаца, који су свједочили историји. Први пут, ватерполо утакмица на једном језеру, прави празник спорта који има невјероватну популарност.

Након скокова, који су одржани јуче на језеру Клиње, чиме је употпуњен викенд на води у оквиру културно – спортског љета, уживали су Гачани али и посјетиоци из сусједних градова којих је било у великом броју.

Ватерполисти два клуба одмјерили су снаге у двије категорије, пионири и кадети. У старијем узрасту Леотар је славио 7:1, док су код млађих поново Требињци били успјешнији, на крају коначним резултатом 10:5.

“Одличан дан, једно право искуство, квалитетан и добар ватерполо. Први пут играмо ватерполо на језеру, двије праве утакмице, ревијалног карактера. Ово је велики корак за цијелу Херцеговину, али и Републику Српску. На оваквим примјерима оживјеће ватерполо и ми вјерујемо да има наде за наш спорт”, казао је Никола Љешковић, тренер ПВК ”Леотар”.

И тренер Бањалучана, Немања Симурдић, импресиониран је данашњим “спектаклом”, како га је он назвао.

“Заиста ми из ВК “Борац” пуно путујемо али ово је нешто посебно, потпуно ново искуство. Једноставно сви смо уживали, сјајна вода на језеру, по свим пропозицијама. Ово је било без грешке, радо ћемо увијек доћи у Гацко. Имате прелијепо језеро, природу, дјеца и ја смо одушевљени”, казао је Симурдић.

Заслуге за то иду превасходно Јавној установи “Културно – спортски центар”, која је предложила ватерполо као нови догађај у оквиру манифестације “Културно – спортско љето Гацко 2021”. Испред Општине Гацко која је иницијатор овогодишњег гатачког љета, данашње сусрете отворио је начелник општине, др Огњен Милинковић.

“Срећан сам што смо имали једну овакву ватерполо представу, прву у Европи оваквог типа на 1.070 метара надморске висине, ревијалног карактера. Ово је права промоција нашег града, језера Десивоја и свих љепота које имамо, а све то наставак је јучерашњих скокова са бране Клиње, у склопу наше нове манифестације. Успјели смо, добили смо најбоље оцјене, имамо још доста занимљивих догађаја, зато позив за све да дођу у Гацко”, казао је начелник Милинковић.

Данас је била најбоља промоција ватерпола Српске, а како је то све протекло задовољни су у Културно – спортском центру.

“Након премијерних скокова са најстарије лучне бране Клиње, која је јуче испунила сва очекивања, ово је данас наставак са ватерполо утакмицама. Промоцијом ватерпола на нашем језеру, на највећој надморској висини, чинимо све да се што више популарише овај спорт, али и да покажемо какве природне љепоте посједује општина Гацко. Једноставно, презадовољан сам, како је све протекло. Желио бих овом приликом да свим својим колегама, који су помогли у организацији захвалим, прво када су у питању скокови са бране Клиње и сада ватерполо”, казао је координатор за спорт Милан Гутовић.

Поред домаћих, посјетилаца и оних из Херцеговине, ту су били и занимљиви туристи који су, видјевши добру атмосферу свратили, а било их је и из Мађарске, Аустрије и Русије.

Подијелите вијест