Пројекат Центра за учење и едукацију „Научионица”међу 11 најбољих идеја: Партнер на пројекту Удружење „Растимо заједно“

Telemach фондација, кроз други циклус Регионалног гранта од 11 изабраних пројеката за 2023. годину, подржала је имплементацију пројекта “Дигитална инклузија маргинализованих категорија друштва” Центра за учење и едукацију „Научионица” из Гацка.

Ове године на програм Регионалног гранта Telemach фондације аплицирало је више од 100 организација, а стручна комисија РГ избарала је 11 најбољих идеја.

Међу пројектима чији је значај препознат од фондације је пројекат “Дигитална инклузија маргинализованих категорија друштва” који има за циљ укључити дјецу из маргинализованих категорија у друштвени живот кроз дигиталну инклузију. Партнер на овом пројекту је Удружење „Растимо заједно“ из Гацка. Радионице ће бити одржане у просторијама Удружења „Растимо Заједно“ а Пројекат ће трајати три мјесеца.

Предсједник Центра за учење и едукацију „Научионица“ Радоица Антуновић захваљује се Telemach фондацији што је препознала квалитет пројекта и потребу за оваквим и сличним активностима. Осим обуке рада на новим асистивним технологијама прилагођеним особама ометеним у развоју, за чланове Удружења „Растимо заједно“ биће извршена и набавка асистивне опреме.

Подијелите вијест