Проглашени најбољи спортисти и спортски колективи Општине Гацко

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, данас jе наградио достигнућа у спорту и годишња признања додиjелио спортским колективима и појединцима са подручја општине, који су остварили запажене резултате у протеклој години.

„Ово је један скроман дуг Општине Гацко према вама. У име Општине и у своје лично име захвалио би вам на постигнутим резултатима и на представљању Гацка у Републици Српској и шире. Ви представљате Гацко на  најбољи могући начин, а Општина ће и даље бити уз вас“, рекао је начелник Милинковић.

Члан Кик – бокс клуба „Тигар“, Милан Бабић проглашен је за најбољег спортисту Општине Гацко за 2022. годину у индивидуалним спортовима. Титулу најбољег Бабић је понио и у 2021. години.

Наградом за најбољег спортисту, другу годину заредом, потврдио је свој рад.

„Издвојио би учешће у Репрезентацији Србије што ми је велика жеља од кад се такмичим у кик боксу. На првенству Србије сам био други, на првенству Балкана освојио сам прво мјесто, на Европском пето, мада сам и ту био близу медаље“, рекао је Бабић и додао да ове године на Свјетском првенству у Португалу очекује добре резултате.

Тренер Кик – бокс клуба „Тигар“ Веселин Ђуричић проглашен је за најбољег тренера Општине Гацко за 2022. годину. Према његовим ријечима, награда је сатисфакција за уложен велики рад.

„Направили смо добре спортске резултате у прошлој години и надам се да ћемо у овој години бити још бољи. Млада снага, Мирјана Мастиловић истакла се на Балканском купу гдје је освојила прво мјесто. Матеј Мучибабић је био трећи на првенству свијета, а очекујем да ће се ове године окитити титулом првака Европе у јуниорској конкуренцији. Моји такмичари раде за Репрезентацију Србије што је додатни стимуланс“, истакао је Ђуричић.

Најуспјешнији клуб и ове године је Женски одбојкашки клуб „Гацко“, док је одбојкашица Дејана Товаришић, најбољи спортиста Општине Општине Гацко за 2022. годину, у колективним спортовима.

„Част свим спортистима је да се одржи једна оваква манифестација. Захваљујем се свом тиму јер ово не сматрам као личну награду, ми смо колектив и успјех је дошао заједничким трудом свих нас“, нагласила је Товаришић.

Матеј Мучибабић, члан Кик – бокс клуба „Гацко“ проглашен је за најбољег младог спортисту Општине Гацко за 2022. годину.

На свечаности су проглашени и перспективни спортисти и то: Филип Слијепчевић из Фудбалског клуба „Младост“, Ивана Мирић из Стрељачког клуба „Младост“, Мирјана Мастиловић из Кик – бокс клуба „Тигар“, Чедомир Кошутић из Шаховског клуба „Младост“, Симонида Гајић из Џудо клуба „Гацко“, Марија Копривица из ЖОК „Гацко“, Марко Окиљевић из Мушког одбојкашког клуба „Гацко“ и Лука Јањић из Омладинског кошаркашког клуба „Гацко“.

Генерални покровитељ манифестације је Општина Гацко.

Подијелите вијест