Приредба малишана Дјечијег вртића за крај “Дјечије недјеље”

Малишани Дјечијег вртића Гацко, традиционалну манифестацију под називом “Дјечија недјеља”, данас су испратили игром и пјесмом. Уз помоћ својих васпитача, најмлађи носиоци дјечијих права и слобода, између осталог, поносно су рецитовали занимљиве стихове о правима дјетета.

У оквиру посјете Центру за дјецу са посебним потребама, приредили су својим другарима занимљив и забаван програм, и са игром, пјесмом и рецитацијама одушевили публику и тако захвалили својим васпитачима на труду који су уложили са њима. Приредбу је употпунио подмладак волонтера Црвеног Крста из Гацка.

У склопу ове манифестације, у циљу промовисања дјечијих права, протеклих дана у нашој општини организовани су разни програм и занимљиве едукативне активности. Недјељу дјетета малишани су обиљежили и шетњом кроз наш град уз паролу: „Ко то каже, ко то каже како дјеца много траже. Баш је скромна дјечија тражња, само њежност, љубав, пажња.“

Указивало се на важност препознавања потреба дјеце у различитим периодима њиховог одрастања, при чему посебну улогу има породица као примарна и природна средина која пружа сигурност и стабилност, љубав и поштовање неопходне за правилан раст и развој сваког дјетета.

„Дјечија недјеља“ се већ традиционално обиљежава широм Републике Српске.

Подијелите вијест