Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Приредба малишана Дјечијег вртића за крај “Дјечије недјеље”

Малишани Дјечијег вртића Гацко, традиционалну манифестацију под називом “Дјечија недјеља”, данас су испратили игром и пјесмом. Уз помоћ својих васпитача, најмлађи носиоци дјечијих права и слобода, између осталог, поносно су рецитовали занимљиве стихове о правима дјетета.

У оквиру посјете Центру за дјецу са посебним потребама, приредили су својим другарима занимљив и забаван програм, и са игром, пјесмом и рецитацијама одушевили публику и тако захвалили својим васпитачима на труду који су уложили са њима. Приредбу је употпунио подмладак волонтера Црвеног Крста из Гацка.

У склопу ове манифестације, у циљу промовисања дјечијих права, протеклих дана у нашој општини организовани су разни програм и занимљиве едукативне активности. Недјељу дјетета малишани су обиљежили и шетњом кроз наш град уз паролу: „Ко то каже, ко то каже како дјеца много траже. Баш је скромна дјечија тражња, само њежност, љубав, пажња.“

Указивало се на важност препознавања потреба дјеце у различитим периодима њиховог одрастања, при чему посебну улогу има породица као примарна и природна средина која пружа сигурност и стабилност, љубав и поштовање неопходне за правилан раст и развој сваког дјетета.

„Дјечија недјеља“ се већ традиционално обиљежава широм Републике Српске.

Подијелите вијест