Припрема за „Дане Херцеговине“

Јуче је у сали СО-е Гацко одржана презентација манифестације “Дани Херцеговине“ која ће се по први пут организовати  половином августа 2013. године.

Присуствовали су начелници и представници општина Источне Херцеговине, као и представници општинских туристичких организација.

По ријечима руководиоца пројекта, проф. др Јова Атељевића основни циљ „Дана Херцеговине“, на којима ће се представити потенцијали 14 општина Источне и Старе Херцеговине, је годишње окупљање свих оних који воле Херцеговину и оних који у њој виде могућност за пословне активности и сигурно инвестирање кроз разне врсте партнерства и индивидуалног улагања.

Развој и оживљавање овог дијела Републике Српске који обилује неискориштеним потенцијалима, јединственим природним ресурсима, повољним климатским карактеристикама и еколошки чистом простору може се постићи кроз активан ангажман Херцеговаца који овде живе, као и Херцеговаца у дијаспори.

Програм Конференције састоји се из радног и неформалног дијела.

Током радног дијела конференције биће презентовати пројекти из разних области, организоване дискусије и предавања успјешних привредника и људи из друштвеног и културног живота Херцеговине.

Неформални дио се односи на дружење учесника, обилазак туристичких потенцијала Херцеговине, посјета винским подрумима, сајму меда, Невесињској Олимпијади и друго.

Мјеста одржавања кључних догађаја конференције су Требиње и Фоча, док су у осталим мјестима планирани мањи догађаји и организоване посјете, а у складу са интересовањима.

„У наредном периоду потребно је доставити пројекте са којима ће се општине презентовати да би се могао направити програм Конференције и  са начелницима договорити теме округлих столова и дебата који ће се организовати.

У току су преговори са познатим личностима, успјешним привредницима и другим познатим људима поријеклом из Херцеговине да учествују на Конференцији“  истакао је Атељевић.

Отварање Конференције је 15. августа  под платанима у Требињу.