Пријем за представнице општине Гацко на музичком такмичењу „Ритам Европе“

Соња Бабић, Оливера Ковачевић и Оља Илић, представнице Гацка на великом музичком такмичењу „Ритам Европе“, данас су посјетиле Општину Гацко гдје их је угостио замјеник начелника, Радоица Антуновић.

Талентоване Гачанке, пјесмом  „My number one“ и плесном тачком, према пропозицијама такмичења под редним бројем 11. представљаће Грчку, а подршка Општине није изостала ни овај пут. Према ријечима замјеника начелника, локална управа се труди да подржи и помогне све пројекте из области културе, а посебно младе таленте.

“Општина Гацко у Републици Српској и шире позната је по својим достигнућима у области спорта, а много тога може да понуди у области културно-умјетничког стваралаштва, модерног плеса и пјесме. Знали смо да Гацко има потенцијал за ово такмичење, тако да смо се пријавили и финансијски подржали пројекат. Соња пјева фантастично и надам се да ће ово бити њена лична промоција ван Гацка, а талентоване Оливера и Оља ће је пратити кореографијом. Након паузе због епидемије вируса, са организатором такмичења ћемо продужити анекс уговора и остати у овом такмичењу, првенствено због омладине у коју треба улагати. То је нешто најбоље што Гацко има“, јасан је Антуновић.

Позвао је све Гачане да, када дође вријеме, гласају за ове младе дјевојке.

„Вјерујем да ће на овом такмичењу наши представници добити подршку свих наших суграђана, али и да ће својим квалитетом осим гласова из Гацка придобити и гласове широм Европе“, закључио је Антуновић. Дјевојкама је пожелио срећу уз жељу да побиједе.

Вирус корона протеклих мјесеци је успорио пројекат, који је већ требао бити завршен. Направљена је пауза од пар мјесеци, а финално такмичење које ће бити одржано у Палама помјерено је за 19. септембар. Ситуација се донекле нормализовала, па су инструктори за плес и пјевање поново почели долазити у Гацко једном седмично, како би дјевојке припремили за финале. Координатор пројекта Анђелка Бољановић истиче да ЈУ „Културно-спортски центар“, у чијим просторијама се одржавају пробе, у пуном капацитету пружа подршку и стоји на располагању.

Као мали знак захвалности за подршку, Соња, Оливера и Оља замјенику начелника уручиле су своју заједничку фотографију. Овај трио вриједно ради, треме нема, а пјесма и кореографија су већ навјежбане. Радују се учешћу и новим познанствима која ће им ово такмичење донијети. Истичу, “ритам” ће утврдити до септембра, само са једним циљем – да побиједе. То им свакако и ми желимо.

Подсјећамо, „Ритам Европе“ је највеће дјечије музичко такмичење које се одржава уз подршку амбасадора Европске уније, а дјеца се представљају у плесу и пјевању. Такмичарима који представљају своју локалну заједницу обезбијеђена је бесплатна обука, док је за побједнике обезбијеђено путовање у земљу коју су представљали.

Општина Гацко је једна од 14 општина и градова РС која је прихватила учешће у овом музичком такмичењу.

Дјевојке, срећно!

Подијелите вијест