Предузеће Р и ТЕ Гацко обиљежило крсну славу, у току и редовни годишњи ремонт

Парастосом и полагањем цвијећа на спомен обиљежје погинулим радницима у протеклом отаџбинском рату, предузеће Рудник и Термоелектрана Гацко данас је обиљежило крсну славу – Светог Ћирила и Методија.

Вијенце на спомен обиљежје, које је саграђено у кругу предузећа, положили су представници Општине Гацко, Борачке организације, дјеца погинулих радника, те представници овог колектива.

Због епидемиолошке ситуације, овогодишња прослава обиљежена је скромно, у најужем кругу званица, међу којима је био и начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић.

ПОЧЕО РЕДОВНИ ГОДИШЊИ РЕМОНТ

Термоелектрана Гацко је 22. маја у 24 часа искључена са мреже, чиме је почео редовни годишњи ремонт постројења.

Према ријечима руководиоца РЈ Термоелектрана, Саше Николића, на ремонтним активностима као и претходних година биће ангажован дио радника Термоелектране, а за одређене специјалистичке послове фирме – извођачи радова.

Све припремне активности су проведене на вријеме, тако да очекују да ће ремонт бити урађен квалитетно и у планираном термину.

„Квалитетно одрађен ремонт је кључан за поуздан и безбједан рад постројења у међуремонтном периоду. Као резултат таквог рада у претходним годинама постижу се дуги непрекидни периоди рада на мрежи и смањен број непланираних застоја, а прошле године је остварен рекордан број радних сати на мрежи“, потврдио је Николић.

У овој години, до сада је произведено 648,10 GWh часова електричне енергије, а према електроенергетском билансу завршетак ремонта и улазак на мрежу планиран је 30. јуна.

Подијелите вијест