Представљена изложба фотографија „Романови – царско служење“

У организацији ЈУ ”Културно-спортски центар“ и Црквене Општине Гацко, синоћ је галерији Дома културе у Гацку отворена изложба фотографија „Романови – царско служење“. Изложба која је посвећена  последњем руском императору Николају II и његовој породици, привукла је велики број посјетилаца.

Испред организатора, присутнима су се обратили директор КСЦ, Aнђелка Бољановић и свештеник ЦО Гацко, Велемир Ковач.

Свештеник Александар Шмања из ЕЗХиП, рекао је да се идеја о изложби родила у сарадњи са Сретењским манастиром из Москве и са јеромонахом Игњатијем Шестаковим, а са жељом да се пробуди сјећање на породицу последњег Руског цара.

„Покушали смо да представимо живот, рад и дјело царске породице Романов у 50 фотографија. Ријеч је о великој царској породици. Николај је био човјек власти и човјек духа светог и духа божијег живећи свој живот. То је био владар који није излазио из закона господњег и био је потпуно предан служби божијој“, рекао је отац Шмања.

Поставка је подијељена на три цјелине: портрети чланова царске породице, спонтане фотографије гдје су забиљежени моменти у шетњи и разговору, док трећу цјелину чине фотографије из војне тематике. Чине је црно-бијеле фотографије, које се чувају у историјском архиву, као и оне које чине лични албум породице Романов.

Изложба ће у нашем граду бити отворена до 1. априла.