Представљен роман „Велики пад“ Петера Хандкеа

ЈУ “Народна библиотека” Гацко и СПКД “Просвјета” Гацко, у петак, 20. децембра, организовали су књижевно вече посвећено нобеловцу Петеру Хандкеу. Представљена је његова књига “Велики пад”, о којој су говорили професорица Анђелина Никчевић и професор Алексије Гргур. Посебно лијеп тон вечери дали су музички надарени ученици СШЦ “Перо Слијепчевић” Свјетлана Бабић, Ирина Ковач и Андреј Шојић.

“Истакнут је животни пут нобеловца, кроз круг свјетског књижевника који је у својим дјелима говорио истину и писао о истини. Речено је да он није наклоњен Србима већ истини, и тако ми проналазимо блискост са Хандкеом. Констатовали смо да нам тек предстоји истраживање Хандкеовог књижевног рада”, рекао је директор Народне библиотеке, Радомир Вучковић, захваљујући се свима који су својим присуством увеличали вече.

Међу присутнима, на промоцији је био и конзул Србије Небојша Божић, а лијепо вече телефонски је пожелио и амбасадор Аустрије из Сарајева, обећавајући скори долазак у Народну библиотеку Гацку. Током вечери, наш суграђанин Милосав Рончевић уручио је поклон конзулу Србије. У питању је портрет у графици Петера Хандкеа.

(Народна библиотека Гацко)