Предсједник Републике Српске Милорад Додик у Гацку: Подршка стратешким пројектима

“Значајну помоћ Општина Гацко очекује од Владе Републике Српске и предсједника Додика. Разговарали смо о пројектима који су започети, а акценат је стављен и на пројекте из пољопривреде”, рекао је начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић након данашњег састанка са предсједником РС, Милорадом Додиком.

„Разговарали смо о важним темама у општини Гацко као што је рјешавање питања водоснабдијевања, пројекта спортске дворане и старачког дома. Апострофирали смо шта су највећи проблеми, имајући у виду да велики дио буџета иде на лична примања и то питање морамо рјешавати“ рекао је Милинковић.

Предсједник Додик изјавио је да начелник општине Гацко има његову пуну подршку да направи оптималну организацију у Општинској управи и најавио наставак подршке у реализацији значајних пројеката.

„Општинска управа и организације имају велики број запослених. У општинској администрацији било је запослено више од 220 људи, а оптималан број је 60 запослених с обзиром на број становника у општини Гацко“, рекао је предсједник Додик.

Према његовим ријечима, потребно је направити синергију између Рудника и Термоелектране, Општине и владиних институција, како би се реализовали бројни пројекти.

„У наредном периоду помоћи ћемо у реализацији пројеката од значаја за локалну заједницу као што су питање водоснабдијевања, канализације, спортске дворане и каналске мреже кроз Гатачко поље. Дио пута кроз сам центар града треба да се уреди, али и да се обезбиједе средства за пројекат гатачко говедо“, истакао је Додик.

Састанку предсједника Додика са начелником општине Гацка и руководством општине присуствовали су министар финансија Републике Српске Зора Видовић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић. Састанку су присуствовали и генерални директор Електропривреде Републике Српске, Лука Петровић и вршилац дужности директора Р и ТЕ Гацко, Максим Скоко.

Претходио је састанак у Руднику и Термоелектрани Гацко гдје је на период од двије године потписан уговор између Електропривреде РС и Р и ТЕ Гацко.