Предсједник Борачке организације Рeпублике Српске Миломир Савчић у посјети Гацку

Предсједник Борачке организације Републике Српске, Миломир Савчић, разговарао је јуче  са  представницима Општинске  борачке организације „Гацко“ и  локалне власти о актуелним темама везаним за борачку популацију.

На састанку су истакнути  проблеми који оптерећују рад Борачке организације, економски и социјални положај борачке популације, прије свега демобилисаних и незапослених бораца и породица погинулих бораца, ратних и војних инвалида и збрињавања те категорије.

Рјешење проблема запошљавања предсједник Борачке организације  види у  доношењу цјеловитијег  програма збрињавања незапослених који би подразумијевао више  активности које би се водиле на нивоу Владе и локалне заједнице.

Савчић је истакао добру сарадњу са општинском борачком организацијом „Гацко“.

„Морам да похвалим ОБО „Гацко“ као најхуманију организацију бораца на територији Републике Српске. Брзи су и експедитивни када треба пружити помоћ најугроженијим представницима из реда Борачке организације“, рекао је Савичић.

Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић, рекао је да је Општина Гацко увијек била спремна да помогне борачкој популацији.

„Завршили смо стамбено збрињавање чланова породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, а годишње издвајамо 150.000 КМ за социјално збрињавање те популације.“ истакао је Радмиловић.