Предавање на тему „Повратак оцу“

Синоћ је у препуној сали Парохијског дома у Гацку јереј Данило Дангубић, парох Друге гатачке парохије, одржао предавање на тему „Повратак оцу“.

Том приликом свештеник Данило нагласио је да је Црква- заједница, једини амбијент спасења,  а Господ -њена глава нас чека увијек раширених руку, као што је отац из приче  „о блудном сину“ објеручке са радошћу прихватио синов повратак.

Осврћући се на Тајну Покајања и Исповијести отац Данило је подвукао чињеницу, да је покајање и повратак у духовну цјеловитост, немогућ због истинске вјере у истинског Бога и да поистовјећивање Свете Тајне Исповијести са менталним – психолошким пражњењем није у духу Православне Истине и искуства.

Покајање је увијек „радосна туга“, повратак Оцу је увијек повратак у радост Славе божије, у радост Царства, стога Свети Пророк и Претеча Јован није рекао: „Покајте се јер ће вас Бог казнити и поубијати, већ је Божански Крститељ изговорио суштинску истину нашег повратка Оцу: „Покајте се јер се приближило Царство небеско“, закључио је отац Данило.

Подијелите вијест