Poziv za učešće na međunarodnom kampu u Rusiji

vladda

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo prosvjete Nižnjinovgorodskog regiona Ruske federacije vas pozivaju da se prijavite za učešće na koji će se održati u periodu od 22. jula do 4. avgusta 2012. godine u Rekreativnom omladinskom centru Lazurni u Rusiji.

Ovaj projekat se realizuje od 1995. godine, a okuplja preko 140 mladih između 17 i 20 godina iz Njemačke, Italije, Španije, Izraela, Kine, Letonije, Ukrajine, Bjelorusije, Abhazije, Poljske, Švedske, Srbije, Finske i Ruske federacije. Od ove godine učesnici kampa će biti i mladi ljudi iz Republike Srpske. Cilj projekta je jačanje ideje mira i prijateljstva između predstavnika različitih naroda i kultura. Zvanični jezik kampa je engleski. 
Ministarstvo prosvjete Nižnjinovgorodskog regiona je za sve učesnike obezbijedilo smještaj, hranu i prevoz autobusima na relaciji Nižnij Novgorod – Rekreativni omladinski centar Lazurni – Nižnij Novgorod.
Ministarstvo porodice, omladine i sporta će za pet učesnika koji budu selektovani sufinansirati troškove puta u iznosu od 600 KM. Učesnici sami plaćaju ostale troškove puta i taksu po dolasku u kamp u iznosu od 86 eura. 
Prijavljeni kandidati će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila najkasnije do 18. maja 2012. godine. 
Kontakt osoba u Ministarstvu porodice, omladine i sporta za više informacija je Jelena Karić (telefon: 051 338 576, E-mail:j.karic@mpos.vladars.net). Sve novosti vezane za „19. međunarodnom omladinskom kampu Lazurni“ biće objavljene i na Fejsbuk stranici Sektora za omladinu Ministarstva porodice, omladine i sporta: www.facebook.com/MladiSrpske. 

 VladaRS

(Foto: Virtualna Hercegovina)

Подијелите вијест