Poziv na dvodnevno pokloničko putovanje

crkva_gacko

Program dvodnevnog pokloničkog putovanja 20. i 21. avgusta 2011. god. u manastire u BiH, Srbiji i Crnoj Gori sa jednim noćenjem u konaku manastira Studenice


U toku ovog putovanja planirano je:

Prvog dana obilazak manastira Dobruna, a zatim poznate turističke destinacije Mećavnika na Mokroj Gori u kome se nalazi crkva brvnara posvećena Sv. Savi i manastira Žiča kod Kraljeva.

U večernjim časovima planira se dolazak u manastir Studenicu gdje će u konaku manastira biti obezbijeđena večera, prenoćište i doručak.

Drugog dana planiran je obilazak manastira Gradca, Đurđevih Stupova i Sopoćana.

Povratak u Gacko je planiran preko Podgorice, Nikšića i Bileće u nedelju veče. (U zavisnosti od dinamike puta postoji mogućnost da se prvog dana obiđe i manastir Vavedenje u Ovčarsko kablarskoj klisuri, a drugog dana Petrova Crkva u Rasu)

Cijena putovanja sa večerom,  prenoćištem i doručkom u konaku manastira Studenice kao i turističkom taksom za ulaz na Mećavnik je 85 KM.

Informisanje i prijavljivanje za put se vrši u hramu Svete Trojice u Gacku svakim danom u toku večernje i jutarnje službe, kao i u parohijskoj knjižari u toku radnog vremena do srijede 17. avgusta.  Rok za otkazivanje putovanja i povrat novca je takođe 17. avgust.

Na putovanje se polazi ispred stare crkve u Gacku u subotu 20. avgusta u 6 časova.

Da bi se putovanje organizovalo potrebno je da se prijavi najmanje 30 osoba, u protivnom putovanje se otkazuje, a novac se vraća svima koji su bili zainteresovani.

Za prevoz će se koristiti novi autobus preduzeća “Jugoprevoz” iz Gacka sa klimom.

Подијелите вијест