Povrijeđeni radnici na gradilištu

 

U srijedu, u ranim jutarnjim časovima, na gradilištu koje se nalazi na magistralnom putu M-20 Gacko-Tjentište povrijeđena su četiri radnika, od koji jedan teže.

Do nezgode je došlo usljed miniranja u tunelu koji se gradi za potrebe nove putne trase, na magistralnom putu M-20 Gacko-Tjentište, preko planinskog prevoja Čemerno .

Prema riječima rukovodioca gradilišta Mihajla Čobelića nezgodu je uzrokovala nepažnja ljudi na tom radnom mjestu.

Od siline eksplozije teže povrede glave zadobio je Softić Osman (1952) iz Živinica, dok su lakše ozlijeđeni Tanjić Asim (1977) iz Brčkog, Zorić Milorad (1985) iz Prijedora i Bilanić Enes (1975) iz Tuzle; potvrđeno je u Domu zdravlja Gacko.

Svi povrijeđeni su radnici mariborske građevinske firme CPM, koja je na ovim poslovima angažovana od samog početka radova.

Nakon ukazane prve pomoći, trojica radnika sa lakšim ozledama, pušteni su na kućno liječenje. Softić Osman je upućen u Trebinjsku bolnicu, odakle je tokom prijepodneva prebačen u Kliničko- bolnički centar Koševo i nalazi se van životne opasnosti.

Uviđaj su obavili pripadnici Stanice javne bezbjednosti Gacko.

Nakon obavljenog vještačenja znaće se više pojedinosti o uzrocima ranjavanja radnika u tunelu-saopšteno je u Centru službi bezbijednosti Trebinje.