Потписани уговори са 11 корисника подстицајних средстава вриједности око 61 хиљаду марака

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, потписао је данас уговоре вриједне 61.305,72 КМ са 11 корисника подстицајних средстава из буџета, у функцији запошљавања и развоја привреде општине Гацко за 2021. годину.

На основу уговора, из буџета општине Гацко биће исплаћена средства, а комисија ће пратити њихово намјенско трошење.

Према ријечима начелника, Општина Гацко по први пут на овакав начин стимулише самозапошљавање и привреду.

„Трудили смо се да правилник израдимо на најбољи начин, изаберемо најбоље кандидате, да се подржи здрава привредна прича и идеје у развоју привреде и самозапошљавања у Гацку. Свих 11 кандидата су испунили услове и желим вам да унаприједите свој рад и свој привредни амбијент, а Општина Гацко ће увијек бити уз вас и пружати вам подршку“, рекао је Милинковић.

За самозапошљавање лица у трговини, угоститељству и осталим услужним дјелатностима одобрено је 22.000 марака.

Слободан Гутовић, добио је подстицај за самозапошљавање у износу од 6.000 марака. Како каже, по први пут самостални млади предузетници имају прилику да на овај начин добију средства која им вишеструко значе.

„Тешко је на самом почетку уложити много средстава. Конкретно сам уложио доста својих средстава, и свака додатна помоћ много значи. Средства од Општине ћу искористити за набавку опреме, која ми је потребна за рад, али и за проширење својих услуга“, истакао је Гутовић.

Уговор о додјели подстицаја, у вриједности од 5.000 марака, данас је потписала и Анђела Милошевић.

„Прије три мјесеца, на радост свих малишана, отворили смо дјечију играоницу и рођендаоницу. Одобрена средства ми много значе и искористићемо их за опремање вањске терасе и набавку нове опреме за играоницу“, каже Милошевић и захваљује Општини Гацко на подршци.

Захтјева за запошљавање нових радника у производним, услужним и занатским  дјелатностима није било, док је за самозапошљавање лица у услужним занатским дјелатностима Општина Гацко издвојила 15.000 марака.

Буџетом општине Гацко за 2021. годину планирана су подстицајна средства у износу од 150.000 КМ, а укупно су одобрени захтјеви за подстицајна средства у износу од 61.305,72 КМ.

Подијелите вијест