Postavljena turistička signalizacija

Projekat pod nazivom “Turistička signalizacija u opštini Gacko” koji je uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske realizovala Turistička organizacija opštine Gacko završen je u proteklih desetak dana.

“Na više lokacija u Gacku postavljeno je 10 tabli, od kojih su tri sa izrazom dobrodošlice koje se nalaze na ulazima u grad, a ostale su turistički putokazni znaci koji ukazuju na turističke atrakcije i na blizinu i smjer vjerskih i ugostiteljskih objekata” kaže stručni saradnik za turističku propagandu, informativne i analitičke poslove, Sanja Bumbić.

Ona ističe da je turistička organizacija imala u planu postavljanje i više tabli sa turističkim obilježjima, ali sredstva koja su dobijena od Ministarstva u iznosu od 10.000 KM bila su dovoljna samo za deset.

Cilj ovog projekta je bolja informisanost posjetilaca o turističkoj ponudi Gacka.

Postavljanjem turističke signalizacije istaknute su i oživljene znamenitosti: Crkva Svetog Nikole u Srđevićima iz 14. vijeka, Etno muzej u Danićima, brana na jezeru Klinje, srednjovjekovni grad Ključ, moteli Klinje i Košuta, Saborni hram Svete Trojice u centru grada.

Znakovi su izrađeni po važećim zakonskim propisima i tehnološkim normama i prema pravilniku o turističkoj i ostaloj signalizaciji na cestama Republike Srpske- kažu u Turističkoj organizaciji Gacko.

Rok za realizaciju projekta bio je tri mjeseca, a znakove je radila firma PRO VIA  iz Bijeljine.

Turistička organizacija Gacko je ministarstvu za trgovinu i turizam uputila aplikacije za još dva projekta. Prvi se odnosi na postavljanje info-pulta i suvenirnice u centru grada, kao i izradu propagandnog materijala, a drugi projekat podrazumijeva izgradnju Planinarskog doma u saradnji sa Planinarskim društvom Volujak Gacko, koji će se nalaziti između planinskih masiva Lebršnik i Volujak i planine Kuk.

 

Подијелите вијест