Постављен видео надзор у Дјечијем вртићу Гацко

Протеклих дана реализован је пројекат постављања видео надзора у Дјечијем вртићу Гацко. У ту сврху из буџета општине Гацко издвојено је 1660 КМ.

Постављено је осам камера, чиме је покривен комплетан објекат вртића, као и двориште. „Имамо комплетан преглед цијелог дворишта и сматрамо да ће то додатно утицати и на чување објекта, а што је најбитније дјеца ће бити безбједнија“, истакао је директор Дјечијег вртића, Милета Давидовић.

Извођач радова на постављању видео надзора је фирма “Елминс” д.о.о. Гацко.

Када је у питању васпитно образовни процес, и ове године све је почело према плану и програму. Цијене су остале исте, као и претходних година. За дјецу млађу од три године цјелодневни боравак у вртићу износи 132 КМ, а полудневни 93 КМ. За старију дјецу и школарце цјелодневни боравак је 110 КМ,  а полудневни 77 КМ.

Родитељи којима у вртићу борави троје или више дјеце плаћају 50 % стварне цијене за најстарије дијете. Попуст остварују и дјеца ратних војних инвалида са 50% и више инвалидности.

Према ријечима директора, ове године су, у жељи да удовоље захтјевима родитеља добили сагласност Начелника општине за формирање још једне групе дјеце. Умјесто три, формиране су четири  примарне групе, гдје је уписано 114 дјеце, а у продужени боравак, који похађају дјеца од првог до четвртог разреда, уписано је  39 малишана.

Набављен је сав потребан материјал за рад са дјецом и васпитно образовни процес је и ове године почео на вријеме.

 

Подијелите вијест