Posjeta pomoćnika ministra zdravlja i socijane zaštite i predstavnika UNICEF-a

SPIS_2

Juče su, u okviru projekta “SPIS”, našu Opštinu posjetili pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zastite Ljubo Lepir i predstavnici UNICEF-a.

Kao primarni ciljevi projekta izdvojeni su osnaživanje socijalne zaštite i inkluzije djece kroz unapređenje postojećih okvira javnih politika, poboljšanje upravne strukture i koordinacije socijalne zaštite i dalje razvijanje opštinskih modela socijalne zaštite i inkluzije djece. Na sastamku je istaknuto i to da će projekat biti od izuzetne važnosti za povećanje pažnje javnosti i davanje adekvatne podrške poboljšanju položaja i usluga za djecu do 10 godina starosti i samo prvi korak u nastojanjima da ova dobna grupa dobije bolji položaj u sistemu obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite.

Ciljne grupe projekta su nadležna ministarstva na svim nivoima, Organi nadležni za donošenje odluka, lokalne uprave u 10 starih opština i 11 novih ciljnih opština i pružaoci usluga.

Krajnji korisnici su najmanje 5.000 djece i njihovih roditelja (poboljšanim pristupom inkluzivnim uslugama socijalne zaštite). Oko 40.000 djece i njihovih roditelja (kroz povećanu svijest o socijalnoj inkluziji, pravima djeteta, izgradnji mira i interkulturalnom obrazovanju/dijalogu).

SPIS_1