Посјета министра просвјете РС Гацку

Министар просвјете и културе Републике Српске, Горан Мутабџија, јуче је боравио у нашој општини, гдје је о проблемима у образовању разговарао са начелником општине Гацко, Миланом Радмиловићем, али и директорима основне и средње школе, као и директором Дјечијег вртића у Гацку.

У својој првој званичној посјети, Мутабџија је обишао основну школу и средњошколски центар, гдје се упознао са стањем у образовању у овим установама, и радом просвјетних радника, наглашавајући као неопходан “домаћински” приступ у вођењу школа, који је суштински значајан када је у питању добро и квалитетно образовање.

“Настојимо да градимо добре односе, и наставићемо и даље да интервентно обилазимо све школе у Републици Српској, гдје год је угрожена безбиједност ученика”, истакао је Мутабџија.

Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић, током састанка је реко да ће буџетом општине бити планирана одређнеа средства за улагање првенствено у основно образовање.

Мутабџија је изразио очекивања да ће се привредна ситуација у РС ускоро поправити, те да ће током свог мандата обезбиједити боље услове за рад.