Подршка спорту: Начелник разговарао са предсједницима спортских клубова

О стању у спорту и висини средстава за спортске клубове из буџета Oпштине Гацко, представници спортских клубова јуче су разговарали са начелником општине Гацко др Огњеном Милинковићем и његовим сарадницима.

Констатовано је да су у 2021. години редовно исплаћивана одобрена средства из буџета општине Гацко на рачуне спортских клубова, што им је у великој мјери олакшало рад.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, овом приликом је клубовима честитао на постигнутим успјесима, уз жељу за нове успјехе и рекао да ће Општина Гацко и наредне године подржати спортске клубове.

„Увијек ћемо подржати спорт јер спортисти су најбољи промотери нашег града. Договорили смо да им у 2022. години, остане исти буџет као у прошлој и они су задовољни. Постигли су добре резултате, а то је, како су рекли, посљедица што су имали више средстава у буџету у односу на претходне године“, рекао је Милинковић.

Предсједник Женског одбојкашког клуба Гацко, Жељко Тепавчевић, потврдио је да је на састанку усаглашено како да се унаприједи спорт у општини Гацко у наредној години.

„Постигли смо договор око изналажења довољно  средстава у буџету како би клубови унаприједили свој рад. Као што је познато, ЖОК Гацко је завршио први дио такмичења на другој позицији у Премијер лиги БиХ, а очекујемо да ћемо на прољеће бити прваци БиХ. То изискује пуно трошкова и пуно обавеза али имамо гаранцију Општине која ће да испрати финансијски наше резултате“, рекао је Тепавчевић.

Предсједник Омладинског кошаркашког клуба Гацко, Владимир Вуловић, захвалио се начелнику на досадашњој подршци и истакао да је ОКК јесењи шампион Друге лиге Републике Српске.

„Ми смо задовољни са износом средстава из буџета који иде нашем клубу. Први смо на табели у другој лиги и имамо амбиције за прву лигу. Наш клуб иде финим стазама и наставља се једна лијепа прича што се тиче спорта у Гацку“, истакао је Вуловић.

Састанку су присуствовали предсједници Омладинског кошаркашког клуба, Мушког одбојкашког клуба, Женског одбојкашког клуба и Фудбалског клуба “Младост” из нашег града.