“Podizanje svijesti građana o pravima djeteta na području opštine Gacko”

Juče je u prostorijama udruženja “Rastimo zajedno” održan okrugli sto na temu “Podizanje svijesti građana o pravima djeteta na području opštine Gacko”, koji sprovodi Centar za razvojne inicijative.

Ovo je još jedan od dijelova SPIS projekta, a podržan je od strane UNICEF-a BiH.

Uvodne napomene dao je menadžer projekta Vasilije Lažetić, a prezentaciju je izvršila član radnog tima, Anđelka Boljanović, koja je prisutne upoznala sa osnovnim ciljevima projekta.

“Projekat je izuzetno sažet i potreban našoj opštini. Trajaće dva mjeseca, kad će biti urađen veliki broj brošura, letaka, radionica kao i niz drugih aktivnosti, putem kojih se nadamo da ćemo doći do rješenja prioritetnih problema sa kojima se susreću djeca u našoj opštini”, istakla je Boljanović.

Osnovni cilj projekta je sprečavanje nasilja nad i među djecom, zaštita djece od zanemarivanja na području naše opštine, kao i upoznavanje građana sa ovim problemom.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici centra za socijalni rad, opštine Gacko, osnovne i srednje škole, policijske stanice Gacko i medija.

U narednom periodu, projektni tim je najavio niz aktivnosti u našoj opštini, u vidu seminara, okruglih stolova, radionica i radnih sastanaka, u kojima će učestvovati kako djeca tako i građani.

Očekuju veliku podršku kako lokalne zajednice, tako i građana.

Подијелите вијест