Почео турнир “Гацко фудбалски град 2022”

Првим утакмица на монтираном терену са мартинелама, синоћ је отворен турнир “Гацко фудбалски град 2022”, који се и ове године организује у оквиру манифестације “Културно – спортско љето”.

На спортским теренима код Основне школе јуче је одиграно 11 утакмица (22 екипе – три екипе дјеце и сви сениори по групама). Тако ће бити данас и сутра, каже наш суграђанин Радан Симуновић, који овај спортски догађај већ четврти пут организује у сарадњи са ЈУ “Културно спортски центар” Гацко.

Акценат је на масовности и популаризацији овог спорта, а 41 пријављена екипа и посјећеност публике оправдава најаве организатора да се ради о једном од највећих спортских догађаја у граду.

“Имамо тренд раста и масовности турнира, што је био и циљ. Сваке године имамо више пријављених екипа, посебно ове године имамо више пријављених женских екипа. Укупно је пријављена 41 екипа, које ће се у наредним данима такмичити у три категорије, од чега је 17 сениора, 20 дјеце и 4 екипе жена. Сениори и екипе жена такмиче се по групној фази, а дјеца по систему елиминације. Укључили смо све старосне доби и врло смо задовољни и посјетом и одазивом”. рекао је Симуновић за наш сајт, додајући да и ове године поред сусједних градова имају и пријављене екипе из Црне Горе, из Плужина.

Главна награда за сениоре је 2000 КМ, за сениорке рафтинг викенд у кампу РТ, док су за дјецу предвиђене дипломе и медаље.

У периоду до 26. јула, колико ће и трајати овај фудбалски догађај, уживаће сви, од оних најмлађих до најстаријих, обећава Симуновић.

Нове утакмице су на програму данас, од 16 часова и 30 минута.

Генерални покровитељи турнира су Општина Гацко и предузеће Рудник и Термоелектрана.

Подијелите вијест