Počelo proljećno čišćenje i uređenje opštine

komus_2

Zima koja je na izmaku bila je dosta jaka, sa mnogo sniježnih padavina, a ostavila je dosta prljavštine i neurednosti koji su vidljivi otapanjem snijega na svim javnim površinama.

Pošto je mjesec april predviđen za generalno uređenje i čišćenje javnih površina u našoj opštini (ulica, trotoara, parkova i sl.), uprava javnog preduzeća “Komus” sačinila je plan aktivnosti koje će preduzimati u narednom periodu.

Zbog lijepog vremena radnici Komusa su krenuli sa radovima 20. marta kroz naizmjenične aktivnosti i to: Metenje i čišćenje abrozivnog materijala sa ulica i trotoara koji je posipan u zimskom periodu i prikupljanje i dovoz na gradsku deponiju; Pranje javnih površina (ulica i trotoara) autocisternom za vodu; Opravka kamenih zidova uz trotoar u glavnoj ulici koji su oštećeni prilikom čišćenja snijega; Čišćenje slivnika i kanala za oborinske vode; Čišćenje (metenje i izgrabljavanje otpada) po zelenim površinama; Okopavanje žive ograde, sadnica i ruža u parkovima; Okresavanje i potkresavanje krošnji drveća u Nemanjinoj ulici i prema gradskim grobljima; Sadnja cvijeća i ostalih sadnica prema Programu zajedničke komunalne potrošnje za 2012. godinu i saniranje divljih deponija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ovim putem apelujemo na sve građane da damo samo minimum od sebe u smislu komunalnog ponašanja, tj. da se na pravilan i propisan način odloži otpad na mjesta gdje je to predviđeno u posude za prikupljanje otpada, kako bi naše preduzeće zaista moglo da ispunjava komunalne obaveze preme građanima. Svi građani se za kabasti otpad (namještaj, čišćenje podruma i sl.) mogu javiti na broj tel. 059/472-530 i izaći ćemo im u susret“ – poručuju iz javnog preduzeća “Komus”.

komus_1 

Подијелите вијест