Почело обиљежавање Недеље дјетета под слоганом “Дјечији свијет – мој свијет”

Под слоганом „Дјечији свијет – мој свијет“, данас је у Гацку почело обиљежавање Недеље дјетета. Манифестација је почела „Играма без граница“ у дворишту Центра за дјецу са посебним потребама „Растимо заједно“. Осим полазника Центра и Дјечијег вртића, свој допринос су дали основци, средњошколи, као и волонтери Црвеног крста Гацко.

На самом почетку, дјеци и учесницима добродошлицу је пожељела предсједница Управног одбора Удружења, Гордана Кекић. „Никада не смијемо заборавити права дјетета, јер то је наша дужност и обавеза. Данас овдје нисмо само да би обиљежили Недељу дјетета, него и да покажемо да поштујемо дјецу и поштујемо различитости“, истакла је Кекић.

Ова седмица је само подсјетник да дјецу требамо чувати, поштовати и уважавати сваки дан, а наши малишани су је искористили као добар разлог за дружење, забаву и игру. На крају дружења сви учесници су добили награде, а они најбољи дипломе.

Активности ће бити настављене сутра, шетњом дјеце кроз град са балонима на којима ће бити исписане поруке, а у петак културно-умјетничка приредба „Дјеца дјеци“, која ће бити одржана у просторијама Дјечијег вртића.

Дјечија недеља се ове године обиљежава у периоду од 02. до 08. октобра.

 

Подијелите вијест