Почело обиљежавање Дјечије недеље

“Дјечија недјеља” се ове године обиљежава у периоду од 29. септембра до 5. октобра, под слоганом “Имам право да кажем и будем саслушан”!

У оквиру обиљежавања “Дјечије недјеље” малишани из Дјечијег вртића Гацко спроводе низ активности, као што су сликање кредом у боји на плочнику испред вртића, упознавање са начином живота дјеце других раса, разговор о дјечијим правима, а oдржане су и представе „Црвенкапа“ и „Принцеза на зрну грашка“ у извођењу позоришта “Бубамара” из Београда.

Планирана је и шетња градом, као и интерна приредба и посјета Центру за дјецу са посебним потребама.

“Користимо своје право и апелујемо на разум и разборитрост одраслих. Тражимо од њих да одоле искушењу данашњег времена и да не дозволе да се дјетету поремети миран сан, игра, право на срећно дјетињство и одрастање. Одрасли, ако нисте задовољни свијетом који сте створили немојте га мијењати угрожавајући нашу будућност. Немате право да нам ускратите прилику да стварамо бољи свијет од вашег. Никада не смијете заборавити да дјеца нису само будућност ове земље, она су најдрагоцјенији дио наше садашњости. Немојте дозволити да се дјеца баве васпитањем одраслих”- поручују наша дјеца.

Подијелите вијест