Почели радови на уређењу трим стазе у Гацку

Са циљем да наши суграђани, било спортисти, рекреативци, дјеца или пензионери, своје вријеме квалитетно проведу у природи, ЈУ “Културно – спортски центар” Гацко покренуо је акцију уређења трим стазе на локалитету „Боровина“ у Гацку. Чишћењем, трасирањем и уређењем стазе дужине око 1200 метара први радови почели су јуче,  а значај читаве идеје препознали су и грађани који су се радо прикључили акцији.  

Према ријечима савјетника за спорт и културу у ЈУ “КСЦ”, Милана Гутовића, идеја за изградњу трим стазе постоји одавно, а локалитет је одабран због близине граду из разлога што највећи број рекреативаца шета или трчи магистралним путем поред кога се налази трим стаза.

„Облик стазе је кружни и спирални укупне дужуне око 1200 метара док је просјечна ширина стазе око 2 метра. На овом локалитету могу боравити сви, дјеца, рекреативци, спортисти, пензионери и старији суграђани. Са првим радовима стаза је већ стављена у функционално стање и користим прилику да позовем све наше суграђане без обзира на године да што више бораве у природи,и  квалитетније проводу слободно вријеме“, истиче Гутовић.

Поред радника ЈУ КСЦ, спортиста, рекреативаца и представника Мјесне заједнице Гацко који су јуче вриједно радили, значај идеје препознали су предузеће Комус које је обезбиједило потребну механизацију, Општина Гацко и РиТЕ су обезбиједили храну и пиће, а управа Шумског предузећа је дала сагласност да се изводе радови на овом локалитету.

„Идеја је да у наредном периоду направимо клупе, столове, додатно уредимо и очистимо терен, а ако буде финансијске подрске направићемо и додатне садржаје за дјецу и спортисте“, каже Гутовић, истичући да је ово тек добар почетак пројекта који уз свеукупну помоћ, грађана и привредних субјеката, може да буде и успјешно завршен на корист свих.

Радови ће се наставиту у наредном периоду у сарадњи са представницима МЗ Гацко, а о термину поновног окупљања сви који желе да помогну биће накнадно обавијештени.

 

Подијелите вијест