Počele pripreme za realizaciju projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske – 2013. godine”

Stručna služba Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske intenzivno radi na pripremi za realizaciju projekta ”Socijalizacija djece Republike Srpske – 2013. godine”, koji će se realizovati u periodu od 22.5. do 14.9.2013. godine.

Oko 1700 mališana (sa 400 pratilaca – odraslih) iz svih opština Srpske, će  u trinaest smjena (dvanaest desetodnevnih i prva osmodnevna) provesti  u dječijem odmaralištu ”Kumbor” u Kumboru (Crna Gora).

Za potrebe izbora realizatora Projekta i djece – učesnika u Projektu, raspisan je i  u ”Glasu Srpske”, dana 11.2.2013. godine objavljen Javni konkurs za odabir najpovoljnijih ustanova i organizacija za realizaciju Projekta i djece – učesnika u Projektu (tekst Javnog konkursa – preuzeti ovdje).


U sklopu Javnog konkursa Stručna služba Fonda je pripremila:“Prijavne obrasce”, “Uputstvo za centre za socijalni rad i službe socijalne i dječije zaštite”, kao i “Uputstvo za nevladin sektor, boračku organizaciju, specijalizovane ustanove i zdravstveno – rehabilitacione ustanove”, (obrasce i uputstva – preuzeti ovdje).

Uz podsjećanje da je u prethodnih jedanaest godina kroz Projekat prošlo oko 18000 lica od toga 15000 djece najosjetljivijih kategorija, zahvaljujemo svim realizatorima i učesnicima u Projektu na angažovanju i podršci koju su dali tokom prethodne decenije.

                                                                                                                 (Javni fond za dječiju zaštitu)

Подијелите вијест