Почела Школа класичног бокса у Гацку

У Гацку је са радом почела Школа класичног бокса. Први тренинзи су почели протекле седмице уз велику подршку и помоћ легенди југословенског бокса, Перка и Јола Таминџића, који долазе из Београда.

Идеја је стара, каже тренер Кик – бокс клуба “Тигар”, Веселин Ђуричић, али, како и сам истиче, чекали су се врхунски стручњаци какви су управо браћа Таминџић.

“Увијек сам чекао да нађем праве људе са великим искуством који би нам на прави начин могли помоћи у развоју класичног бокса. Тако сам преко својих пријатеља ступио у контакт са најеминентнијим тренерима бивше Југославије, који су били врхунски такмичари али и тренери тадашње репрезентације. Били су овдје седам дана и однијели добре утиске. Задовољни су почецима и у будућем раду имаћемо њихову подршку и помоћ”, рекао је Ђуричић.

Ђуричић каже да се идеја о класичном боксу првенствено допала члановима који тренирају кик – бокс, и сви су се, на задовољство тренера брзо прилагодили.

С обзиром да је школа класичног бокса тек на почетку, озбиљнијих такмичарских планова још нема. План је да до Нове године наставе са класичним боксом у сали. Солидне услове за рад већ имају, а неопходне спортске реквизите су добили од браће Таминџић.

Тренинзи се одржавају у просторијама Кик – бокс клуба “Тигар” сваким радним даном од 19 часова. Позив за све заинтересоване за овај спорт и даље стоји отворен.

Подијелите вијест