Počela nova školska godina

aaaakola

Vaspitno obrazovne ustanove u Gacku, Srednjoškolski centar “Pero Slijepčević” i Osnovna škola” Sveti Sava” otvorili su jutros vrata za 1693 učenika koji će pohađati nastavu u novoj školskoj godini.

Od ovog broja 1200 učenika će obrazovanje sticati u matičnoj osnovnoj školi “Sveti Sava” i područnim školama.

U prve razrede ove godine je upisano 104 đaka , što je za dva prvačića manje nego lani. Zanimljivo je da se broj srednjoškolaca nije mijenjao u odnosu na proteklu školsku godinu, pa su tako 493 učenika raspoređena u 21 odjeljenje gimnazije, mašinske struke i trgovačkih tehničara. Najsvečanije je danas bilo u osnovnoj školi gdje je organizovan svečani prijem đaka prvaka. Načelnik opštine i ove godine je prvačićima obezbijedio prigodne poklone.

U OŠ nastava će se odvijati u dvije smjene, dok SŠC raspolaže potrebnim brojem učionica za nastavni proces u jednoj smjeni. Kako su nam potvrdili odgovorni u OŠ i SŠC sve pripreme za kvalitetan početak nastave urađene su blagovremeno, nastavni kadar je uglavnom stručno zastupljen, a škole raspolažu i potrebnim učilima.

Udruženje roditelja sa 4 i više djece sa pobrinulo da svakog odličnog đaka od trećeg do devetog razreda iz ovih porodica obraduje kompletom knjiga. U knjižari Zavoda za udžbenike i nastavna sredstava ovih dana su vladale velike gužve, kupovali su se udžbenici, a što se školskog pribora tiče njime su se dobro opremile i ovdašnje trgovine tako da su školarci imali bogat izbor.

 

Подијелите вијест