Плесни клуб “We dance” Гацко: Три прва мјеста на такмичењу у Бечу

Чланице плесног клуба „We dance“ Гацко протекли викенд су учествовале на такмичењу “Vienna dance open” у Бечу. На такмичењу које се одржавало истовремено на три бине учествовало око 5000 плесача. У јакој конкуренцији наше чланице су освојиле три прва мјеста.

Јуниорке Сара Ђуричић и Оља Илић – дуо, освојиле су 1. мјесто. Хелена Пјешчић- мини кадет, освојила је 1. мјесто – соло чирлидинг и кадети – група, слободни стил- пом пом такође, 1. мјесто.

Емилија Стојановић, кореограф плесног клуба, каже да су постигли велики успјех.

„Сваки пут будем пресрећна када добијем овакав вид потврде о нашем квалитету,  јер бити први на престижним такмичењима је резултат многих одрицања и великих залагања и труда како мог, тако и цијелог мог тима“, каже Стојановић.

На реду је Државно првенство БиХ гдје ће се у више различитих дисциплина представити 50 плесача клуба, од најмлађе, до најстарије старосне категорије. Такође, у плану је и Свјетско плесно првенство које се одржава на Флориди.

 „У процесу смо добијања визе, а гарантно писмо из САД-а за наше дршавне првакиње у дуо – хип хоп дисциплини је већ стигло. Наше Сара Ђуричић и Оља Илић се спремају за одлазак и надамо се да ћемо овај пути успјети да прикупимо потребна новчана средства и одемо на такмичење“, кажу у плесном клубу „We dance.

 

 

 

Подијелите вијест