Планиране активности за прољетно уређење и чишћење јавних површина у нашем граду

Пошто је зима оставила доста прљавштине и неуредности који су видљиви после отапања снијега, ЈП „Комус“  је као и сваке године направило план активности које ће предузети у мјесецу априлу везано за чишћење и уређење јавних површина у нашој општини.

Максимално су ангажовани сви радници и постојећа опрема, како би стање уредности јавних површина у нашем граду после зимских падавина било љепше и чистије.

Већ крајем марта радници Комуса почели су са чишћењем улица и тротоара од абразивног материјала скупљањем и одвозом на градску депонију. Након тога, у другој половини мјесеца априла, планирано је прање улица како би се санирала прљавштина и повратио њихов љепши изглед.  Пошто су грађевинске машине приликом чишћења снијега оштетиле дијелове зидова од позида и дијелове ивичњака, планирана је поправка истих.

Како кажу у Комусу, за уређење зелених површина израдили су пројекат хортикултурног уређења. Вриједност радова за наведено уређење планирано је у Програму заједничке комуналне потрошње за 2013. годину у износу од 5.000,00 КМ.

Из ЈП „Комус“ апелују на минимум комуналног понашања, јер сваки предмет који одбацимо можемо сматрати отпадом, те да у већ постављене посуде за отпад бацамо оно што је предвииђено да се одлаже, тј.комунални отпад.

За све друге врсте отпада (отпад од чишћења подрума, гарађевински отпад, стари намјештај и сл.) гарађани могу позвати  бр. телефона 059/472-530 како би исти депоновали на градску депонију уз минималну накнаду трошкова превоза.

Оваквим начином понашања заиста ћемо дати један максимум у одржавању хигијене у нашој општини.

Подијелите вијест