ПК „We dance“ из Гацка међу десет најбољих у Европи

Члaнови ПК „We dance“ из Гацка налазе се у Санкт Петербургу. У петак су учествовали на Европском чирлидинг првенству и дуо хип хоп кореографијом пласирали се у десет најбољих, а тиме и на Свјетско чирлидинг првенство које се у априлу идуће године одржава на Флориди. Вјерују да ћи их труд, али и напоран рад одвести и на то такмичење, којем се унапријед надају и радују.

“У такмичењу је учествовало 25 земаља, међу којима смо успјели да се изборимо за 7. мјесто. Ушли смо у 10 најбољих дуо хип хоп кореографија у Европи и пласирали се на Свјетско првенство. Надамо се да ћемо успјети да остваримо још један наш сан и учествујемо на најпрестижнијем свјетском првенству у плесу”, каже кореограф, Емилија Стојановић.

Овај велики пројекат остварили су уз помоћ Општине Гацко и предузећа РиТЕ Гацко.

“Организација првенства била је на свјетском нивоу, у рангу са најпрестижнијим спортским манифестацијама. Наше плесачице су имале прилику да по први пут, захваљујући нашим спонзорима, оду на седмодневне припреме за Европско у Београд, гдје смо успјели да усавршимо наше плесне кораке. Овим путем се захваљујемо Општини Гацко и РиТЕ Гацко који су нам изашли у сусрет”, истакла је Стојановић.

Чланови овог клуба још једном су показали да уз минималан буџет али уз велики труд, ради и љубав према плесу, могу много да ураде.


Подијелите вијест