ПК „We dance“ Гацко: Плесом до Сребра!

Јуче су се у наш град, са Европског првенства у Берлину, вратиле сребрне дјевојке ПК „We dance“. Оне су се на протеклом престижном Beach Cup 2015 првенству, које се одржало 19. децембра у Tropical Island Resortu, избориле за сребрну медаљу, нашавиши се тако између двије плесне групе из Берлина.

Међу 5000 учесника из различитих држава, Белгије, Словеније, Чешке, Шведске, Данске и још многих других, ове дjевојке су се издвојиле својим плесним корацима и посебним наступом који је, судећи по оцјенама жирија, одушевио Европу.

„Наше кореографије су свака прича за себе. Волимо када имамо тему, када глумимо кроз плесне покрете, када се уживимо у причу”, рекла је кореографкиња, Маја Косовић.

„Ове године смо унаприједили многе ствари које се тичу визуелног дијела. Наиме, поред сјајних костима, имали смо и професионалну шминку која је била у складу са темом, тако да је ефекат био очаравајући”, додала је кореографкиња, Емилија Стојановић.

Првенство је организовано у највећем вjештачком ресорту у Европи, званом Tropical Island Resort. „Још увијек нисмо свјесни успјеха који смо постигли, све је било као у бајци. Након такмичења и напорног дана, опустили смо се на плажи међу палмама и купали у базену. Једно незаборавно искуство“, рекла је чланица групе, Исидора Ћаласан.

ПК „We dance“ се захваљује својим генералним спонзорима, Општини Гацко, прије свега начелнику, Милану Радмиловићу као и РиТе Гацко, која је омогућила превоз на ово престижно првенство. „Захваљујемо се и свим осталим спонзорима, који су својим финансијским удjелом омогућили да се оствари овај успjех“.

И ове године њихов мукотрпан рад и труд да стигну до циља имао је за резултат освајање пехара, који су донијеле у наш град и тиме нас учиниле поносним. Хвала им на томе!