Пјесме Милана Никчевића у Зборнику српског хумора и сатире „Смех није грех“

У Зборнику српског хумора и сатире у региону и дијаспори – „Смех није грех“, који је приредио књижевник из Београда Александар Чотрић, уврштене су и три пјесме нашег суграђанина, Милана Никчевића, из његове прве збирке поезије „Неизгорјела луча намучена”.

У издању Савеза Срба у Румунији, Зборник је промовисан на 61. сајму књига у Београду, у организацији Управе за дијаспору и сарадњу Срба у региону Владе Србије, на коме је Никчевић учествовао као један од аутора. Овом приликом добио је и позив за гостовање у Румунији.

„Ући у било какав Зборник или антологију, после тек једне издате књиге, свакако је велика част али одређена врста потврде да то што почињете радити може у једном тренутку и да вриједи. Чињеница да су моје пјесме путем овог Зборника отишле у 23 државе и пет континената, био би довољан разлог за задовољство. Уз то, ту су и остварени контакти, размјена мишљења, књига… Све то обавезује човјека да настави да ради крећући се ка свом, макар и имагинарном циљу“, рекао је Никчевић.

Избор аутора који су ушли у овај зборник рађен је дуго и систематски, од стране људи који су се својим радом одавно потврдили. На више од 420 страна, налазе се афоризми, епиграми, пјесме и приче 93 аутора из 23 земље свијета са пет континената, од Јапана, Аустралије и САД, па до земаља региона.

 

 

Подијелите вијест