Петнаесто коло: ФК „Фамос“ Војковићи – ФК „Младост“ Гацко 3:0

Одигравањем утакмица 15. кола завршен је јесењи дио Првенства Друге лиге РС група „Исток“. Фудбалери  Младости су гостовали у Војковићима гдје су се састали са домаћом екипом ФК „Фамос“. Домаћи су повели већ у 7. минуту игре поготком Мирослава Бјелице. Домаћа екипа у 70. минуту повећава вођство на 2:0 голом Лазара Симовића, а када су сви очекивали крај утакмице Марко Копривица је у 92. минуту постигао погодак за 3:0 и коначан резултат утакмице. „Ово није прави одраз снага на терену јер је и екипа Младости имала шанси за постизање погодака“, кажу у ФК„Младост“ Гацко. Ово је био седми пораз у јесењем дијелу сезоне уз шест побједа и два неријешена резултата. Играчи су на одмору, а на управи клуба је да сумира постигнуте резултате и припреми екипу за наставак првенства.

Стријелци: Бјелица, Симовић и Копривица.

Судије: Малетић и Дивчић  (Бијељина) и Таборин  (Зворник).

Жути картони: Комненић, Јокановић, Салатић и Гузина.

Младост је играла у саставу: Аничић, Бокић, Николић, Мрковић, Братић, Салатић, Гузина (од 81. мин Бјелогрлић), Јокановић, Дангубић (од 71. мин. Делић), Комненић.

Након одиграних 15 кола, титулу јесењег првака освојила екипа ФК „Слоге“ из Горњег Црњелова са 38 бодова, на другом мјесту је ФК „Губер“ из Сребренице са освојених 25 бодова. Младост је заузела једанаесто мјесто са 20 бодова колико има и ФК „Вележ“ из Невесиња на десетом мјесту.

У наредном 16. колу прољетног дијела Првенства РС–Друга лига „Исток“које се игра  почетком марта 2018. године, фудбалери Младости ће гостовати у Пилици код Зворника гдје ће се састати са домаћом екипом ФК „Будућност“.

Подијелите вијест