“Pet-eko” iz Gacka pobjednik TV serijala “Naš biznis”

Tim “Pet-eko” iz Gacka pobjednik je TV serijala “Naš biznis”. Borka Bejat i Radovan Papović dobili su više glasova gledalaca što je bilo odlučujuće za izbor pobjednika.

U napetoj atmosferi  u velikom studiju Radio-Republike Srpske, nakon niza zadataka, glasali su prvo članovi žirija i oni su maksimalan broj glasova četiri dali timu „Oti-eko“. Tri boda dali su timu „Pet- eko“, dva boda „Etno-radionici“ i jedan bod „Gazdinstvu Vlačić“. Gledaoci pored malih ekrana najviše glasova dali su timu „Pet-eko“, tako da su oni od publike ukupno dobili četiri boda. Po broju glasaova gledalaca tim „Oti-eko“ dobio je tri boda, „Gazdinstvo Vlačić“ dva boda i „Etno-radionica“ jedan bod. Zbrajanjem glasova gledalaca i žirija dobili smo dva tima sa tri boda i dva tima sa sedam bodova.

Propozicije serijala nalažu da, ukoliko dva tima imaju isti broj glasova pobjeđuje onaj tim koji je dobio više glasova gledalaca, tako da je publika odlučiula da pobjednik bude tim „Pet-eko“.

-Hvala svima koji su glasali za nas. Na kraju se ispostavilo da je glas publike bio presudan. Znali smo od početka da će u finalu biti teško, imajući u vidu kvalitet timova koji je došao do finala. Ipak, nadali smo se pobjedi. Čestitamo svim finalistima, i naravno hvala  Radio-televiziji Republike Srpske na ovoj nagradi, rekla je Borka Bejat poslije finala.

Radovan Papović nije bio tako skroman.

-Mi smo bili najbolji tim večeras i zaslužili smo pobjedu. To ne znači da ostali timovi nisu bili kvalitetni, naprotiv, konkurencija je bila ozbiljana. Ipak, mislim da smo mi zaslužili pobjedu i nadam se da ćemo uskoro početi da radimo.

Timove je i u finalu osjenjivao žiri u sastavu: predsjedavajući prof. dr Jovo Ateljević sa Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, Maja Knežević iz Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća. Milena Lepir iz Privredne komore Republike Srpske i Vladimir Ćorda iz Inovacionog centra Banjaluka.

Maksimalan broj glasova svi članovi žirija dali su timu „Oti-eko“.

-Naš favorit bili su Bidimir Šubara i Branko Novaković iz Istočnog Sarajeva. Ja sam još na audiciji rekao da njih dvojica zaslužuju da se bore za glavnu nagradu i bio sam u pravu. Presudio je glas gledalaca, a gledaoci su glasali za tim iz Gacka, rekao je prof. dr Jovo Ateljević.

A kako se osjećaju Borka i Radovan najbolje znaju Dejan Stević i Saša Janjušić, prošlogodišnji pobjednici. I njih dvojica bili su sinoć sa finalistima, kako bi im pružili podršku.

-Mi smo zahvaljujući Radio-televiziji Republike Srpske uspjeli da pokrenemo posao. Godinu dana poslije naše pobjede, mislim da smo napravili pravu odluku kada smo odlučili da se prijavimo na audiciji. Treba pokazati inicijativu i preuzeti stvar u svoje ruke. Mislim da mladi ljudi kod nas to još nisu shvatili, rekao je Dejan Stević.

Kandidati su se i ove sezone borili za vrijedan nagradni fond.

Radio-televizija Republike Srspke obezbijedila je za pobjednike serijala 10 000 KM za pokretanje posla.

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća pobjednika nagrađuje novčanom nagradom u iznosu od 5.000,00 KM na ime troškova osnivanja poslovnog subjekta i nabavke osnovnih sredstava.

Privredna komora Republike Srpske pobjednika i ostale finaliste nagrađuje poslovnim obrazovanjem u vrijednosti do 1.000,00 KM, sajamskim predstavljanjem u organizaciji PK RS u zemlji ili inostranstvu u vrijednosti do 2.000,00 maraka, savjetovanjem i poslovnim informisanjem  u trajanju od jedne godine ili do vrijednosti od 2.000,00 KM.

Ekonomski fakultet u Banjaluci svim  takmičarskim timovima obezbijediće besplatno učešće na naučnim skupovima koje organizuje Univerzitet u Banjaluci u trajanju do godinu dana. (RTRS)

 

Подијелите вијест