Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PAR grupa djece iz Gacka na festivalu jednominutnog filma

Prvi Dječiji festival jednominutnog filma „Imate minut?“, na kojem su prikazana 22 filma, održan je 13. 14. i 15. marta u Banja Luci. Na festivalu su učestvovali i PAR grupa djece iz Gacka, sa dva filma, autora Arsena Boljanovica i Aleksandra Pavlovića.

Kao potvrdu dobrog rada i truda, naši učenici su dobili diplome i priznanja i time opravdali povjerenje koje im je dato učešćem u projektu.

„Ponosni smo jer smo od 105 snimljenih filmova ušli u najuži izbor od 22 najbolja filma koji su i prikazani“- istakla je član komisije OUO projekta „Spis“, Mirjana Nenadić.

Filmove su u cjelosti napravila djeca iz 11 opština BiH u sklopu programa „Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH“.

Djeca su obučena kako da prepoznaju specifičan problem u svojoj zajednici i kako da ga predstave javnosti kroz jednominutni film, koji će podići svijest i potaknuti donosioce odluka da odgovore izazovu.

Evropska unija finansira ovaj projekat od 2008. godine iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 4,1 miliona evra, sa ciljem da pomogne u izgradnji sistema koji će osigurati adekvatnu politiku socijalne zaštite te socijalnu zaštitu i inkluziju djece i njihovih porodica.

Подијелите вијест