PAR grupa djece iz Gacka na festivalu jednominutnog filma

Prvi Dječiji festival jednominutnog filma “Imate minut?”, na kojem su prikazana 22 filma, održan je 13. 14. i 15. marta u Banja Luci. Na festivalu su učestvovali i PAR grupa djece iz Gacka, sa dva filma, autora Arsena Boljanovica i Aleksandra Pavlovića.

Kao potvrdu dobrog rada i truda, naši učenici su dobili diplome i priznanja i time opravdali povjerenje koje im je dato učešćem u projektu.

“Ponosni smo jer smo od 105 snimljenih filmova ušli u najuži izbor od 22 najbolja filma koji su i prikazani”- istakla je član komisije OUO projekta “Spis”, Mirjana Nenadić.

Filmove su u cjelosti napravila djeca iz 11 opština BiH u sklopu programa “Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH”.

Djeca su obučena kako da prepoznaju specifičan problem u svojoj zajednici i kako da ga predstave javnosti kroz jednominutni film, koji će podići svijest i potaknuti donosioce odluka da odgovore izazovu.

Evropska unija finansira ovaj projekat od 2008. godine iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 4,1 miliona evra, sa ciljem da pomogne u izgradnji sistema koji će osigurati adekvatnu politiku socijalne zaštite te socijalnu zaštitu i inkluziju djece i njihovih porodica.

Подијелите вијест