Oво су најбољи спортисти и спортски колективи Општине Гацко

Начелник општине Гацко данас jе наградио достигнућа у спорту и годишња признања додиjелио спортским колективима и појединцима са подручја општине, који су остварили запажене резултате у протеклој години.

Члан Кик – бокс клуба „Тигар“, Милан Бабић проглашен је за најбољег спортисту Општине Гацко за 2021. годину. У спорту је већ 15 година, а награда за најбољег спортисту је, како каже, велика част и вјетар у леђа за будуће резултате.

„У прошлој години због пандемије нисмо ишли на доста такмичења. На првенству Републике Српске у Требињу био сам првак и најбољи такмичар првенства. На Балканском првенству у Нишу, први меч сам побиједио, а у финалу сам изгубио тијесном одлуком и освојио сребро“, рекао је Бабић и додао да очекује учешће у Репрезентацији БиХ и након тога на Свјетском  првенству.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, честитао је најбољим спортистима на постигнутим успјесима.

„Спортисти су наши најбољи амбасадори. Општина Гацко ће и будућности препознавати овакве људе и тимове. Бићемо уз вас, да будемо још бољи сви заједно“, поручио је Милинковић.

Награду за најуспјешнији клуб и за најбољег тренера добио је Женски одбојкашки клуб „Гацко“ и њихов тренер Саша Слијепчевић.

Тренер клуба који је већ дуги низ година високо рангиран у самом врху одбојке БиХ, Саша Слијепчевић, каже да му награда значи пуно, али је не сматра лично.

„Наш клуб је у претходној години имао значајне успјехе. У новембру смо учествовали у 1/16 финала ЦЕВ Челенџ купа која је по рангу треће Европско такмичење. У прошлој сезони смо заузели треће мјесто, играли смо финале купа и такође у јунирској конкуренцији играли финални турнир Првенства Републике Српске“, рекао је Слијепчевић.

Посебна годишња признања уручена су и најбољем спортисти из спортова са инвалидитетом Момиру Вуковићу из Стрељачког клуба инвалида и најбољем спортисти ветерану Глигору Кошутићу.

За најистакнутијег спортског новинара проглашен је Милош Васиљевић, а награде су добили и спортисти рекреативци Нада и Јелена Јововић.

На свечаности су проглашени и перспективни спортисти и то: Матеј Мучибабић из Кик бокс клуба „Тигар“, Јован Мастиловић из ФК „Младост“, Иван Шкиљевић из Џудо клуба „Гацко“, Ивана Мирић из Стрељачког клуба „Младост“, Снежана Манојловић из ЖОК „Гацко“, Андрија Аџић из Омладинског кошаркашког клуба „Гацко“, Чедомир Кошутић из Шаховског клуба „Младост“ и Лазар Бабић из Мушког одбојкашког клуба „Гацко“.

Покровитељ манифестације је Општина Гацко.