Отворено првенство Гацка у стрељаштву

У градској стрељани у Гацку, протеклог викенда одржано је Отворено првенство Гацка у стрељаштву.

Турнир се ради у оквиру спортских активности које се одржавају сваке године почетком јуна, поводом Дана општине Гацко.

Учествовало је седам клубова БиХ и то: СК „Високо“ из Високог, СК „Жељезничар“ из Сарајева, СК „Гласинац“ из Сокоца, СК „Геофон“ из Теслића, СК „Леотар“ из Требиња, СК „Сарајево“ из Сарајева и клуб домаћин СК „Младост“ из Гацка, а гађало је 35 такмичара у најјачој сениорској конкуренцији, дисциплине ваздушна пушка и пиштољ.

СК Младост је наступио у ослабљеном саставу, без стандардних првотимаца, који су због здравствених и других проблема морали паузирати овај пут, а наступили су:

   Ваздушна пушка:

  • Наталија Гојковић 573,8 погођених кругова;
  • Милан Ћеклић 533,9 поођених кругова,
  • Наташа Копривица 529,2 погођена круга,
  • Петар Мандић 528,3 погођена круга,
  • Лана Супић 511,3 погођена круга,
  • Милан Супић 505,1 погођени круг

  Ваздушни пиштољ

  • Наталија Гојковић и Милан Ћеклић имали су по 468 погођених кругова.

У дисциплини ваздушни пиштољ најуспјешнији су били сениори СК Сарајева и Леотара и сениорке Високог и Жељезничара, док је у дисциплини ваздушна пушка најуспјешнији у сениорима био Геофон и Високо. Сениорке Жељезничара су освојиле сва три прва мјеста.

Званичном отварању првенства присуствовали су предсједник клуба Драгомир Пушара и члан УО Синиша Бољановић, који је свим учесницима пожелио добродошлицу и прогласио првенство отвореним. Признања на званичном проглашењу побједника, такмичарима је такође уручио господин Бољановић, а потом су сви учесници првенства били гости на свечаном ручку у ресторану спонзора клуба, у фирми Рудник и ТЕ Гацко.

Такмичење је протекло у најбољем реду, суђење је било добро и није било никаквих жалби на резултате ни по било ком другом основу, наведено је у извјештају Клуба.

Подијелите вијест