Отворени “Дани кошуте” у Гацку

Туристичка организација општине Гацко, у сарадњи са „Културно-спортским центром“ Гацко и ове године је организовала традиционалну туристичко-културну манифестацију „Дани кошуте“. Манифестација је почела синоћ наступом групе „Кругови у житу“, а настављена данас на платоу испред Храма Свете Тројице.

Око 30 излагача представило је домаће производе, производе кућне радиности, ручне радове и сувенире. Бројни посјетиоци могли су пробати и купити млијечне производе, ракије и производе од меда.

Према ријечима стручног сарадника у Туристичкој организацији Гацко, Александра Мастиловића, циљ манифестације је промоција туристичких и привредних потенцијала нашег краја, а највећи број излагача био је из нашег града.

„Највише излагача је из Општине Гацко, мада смо имали излагаче и из Билеће, Невесиња, Требиња, Фоче и Никшића. Вријеме нас је послужило и ми из Туристичке организације смо задовољни, а надамо се да то задовољство дијелимо како са излагачима тако и са посјетиоцима“, каже Мастиловић.

„Дани кошуте“ се настављају и вечерас у Дому културе у 20 часова, када ће бити изведена  представа „Матичар“.  У суботу, са почетком у 20 часова, биће уприличена изложба слика академског сликара Драга Вучића, под називом „Свјетлост и светост“.

И овогодишњи генерални покровитељ манифестације је Општина Гацко.