Отворена манифестација “Културно – спортско љето Гацко 2021”

Окупљени у великом боју на платоу код новог храма Свете Тројице, Гачани су поздравили нову културно – спортску манифестацију, која је уз богат културно умјетнички програм отворена синоћ. Ово је уједно био увод у прославу Тројичиндана, крсне славе општине Гацко и храма Свете Тројице, који се данас празнује.

Богат и садржајан програм који ће трајати све до 19. августа, обећао је начелник општине, др Огњен Милинковић, који је „Културно – спортско љето Гацко 2021“ прогласио званично отвореним.

„Радује ме да вас видим у оволиком броју. Све до Преображења господњег, културно спортско љето одлучили смо да обогатимо, да употпунимо љето нашим гостима и студентима када дођу у Гацко, да им дамо разлог да остану овдје“, рекао је Милинковић, позивајући све и на данашње Тројичинданске свечаности.

Како је истакао, план је у наредних два мјесеца Гачанима и свима који током љета посјете нашу општину, понудити што богатији и разноврснији садржај. Да то буде тако, побринуће се координатори Јавна установа „Културно – спортски центар“ али и Туристичка организација, које ће домаћој публици али и онима који током љетних мјесеци буду боравили у нашој општини, представити разноврстан програм.

У мјесецима који су пред нама, планирана је промоција ватерпола на језеру Врба, потом одбојка на пијеску, једрење на дасци, и бројне друге спортске, културне и забавне активности, у којима ће свако пронаћи нешто за себе.

Трка солидарности, прва од манифестација која је пред нама, на програму је 25. јуна.

Будите дио гатачког Културно – спортског љета.

Подијелите вијест