Отворена јубиларна изложба Фото-кино клуба „Требиње“

У организацији ЈУ „Културно-спортски центар“, синоћ је у Дому културе у Гацку отворена јубиларна, Десета клупска изложба Фото-кино клуба „Требиње“.

Посјетиоци су могли видјети 72 колор и црно бијеле умјетничке фотографије од 18 аутора из годишње продукције 2016.

Селекцију умјетничких фотографија урадио је Драган Проле, бањалучки фотограф, мајстор фотографије АУФБиХ.

Предсједник управног одбора фото кино клуба „Требиње“, Радоје Елез, задовољан је радом клуба.  „Трудимо се да што више младих сваке године едукујемо на пољу умјетничне фотографије, а овим изложбама по сусједним општинама настојимо да умјетничку  фотографију презентујемо и то је наша мисија“, истакао је Елез.

„Фото- кино клуб „Требиње“ ове године је прославио 10 година од реоснивања, а основан је 1948. године.  Осим из БиХ имамо чланове из Србије, Црне Горе, Хрватске , Данске, тако да  постајемо један интернационални клуб“,  додао је Елез и прогласио изложбу отвореном.

„Културно-спортски центар“ Гацко у оквиру својих редовних активности бави се и активношћу излагања.  

„Осим наше ликовне колоније која чини оно што је најбитније за нас и чини окосницу годишњих ликовних излагања, ми се трудимо да на свом умјетничком репертоару имамо разнолике изложбе, а оно што чини разлику је и умјетничка фотографија. Задовољство је да нашу изложбену сезону 2016. завршавамо са овом изложбом“, истакла је ликовна умјетница, Јелена Глоговац Савић.

Изложба ће бити отворена наредних петнаестак дана.

Подијелите вијест