Отворена Једанаеста ликовна колонија “Гацко – Клиње 2018”

Синоћ је у Дому културе у Гацку свечано отворена једанаеста по реду ликовна колонија „Гацко – Клиње 2018“. Публика је имала прилику да се осврне на радове са прошлогодишњег јубиларног сазива колоније. 

И ове године колонија је окупила позната имена ликовне сцене, која су годинама уназад дио колоније, а неки то тек постају по први пут.

Дугогодишњи селектор, академски сликар, Тања Пикула, представила је 14 умјетника из Србије, Црне Горе и Републике Српске који су дио овогодишњег сазива, изражавајући наду да ће и ово окупљање бити успјешно као и претходно.

Част да отвори колонију припала је Драгану Бартули, умјетнику из Лознице, дугогодишњем учеснику овог догађаја који је прерастао у заштитни знак града. 

„Заиста никада, имам утисак, ја сам дуго година ту присутан, није било више свијета на овом отварању изложбе и ове Једанаесте колоније. Гацко има добар фундус и за добрих 11 година било би заиста дивно када би одвојили нека средства и направили једну галерију која би могла да буде једна стална поставка и то би био врхунац ове колоније“, рекао је Бартула.

Умјетници ће се наредних шест дана дружити на подручју Тјентишта, тражити инспирацију и тако стварати нова дјела.

Организатор манифестације је “Културно – спортски центар” Гацко.